tilbageimage Tilbage
Forsyningspligt og flyttereglerHvis du ikke længere har en aftale med en gasleverandør, vil gasleverandøren med forsyningspligt levere din gas. Har du valgt en gasleverandør, du er tilfreds med, kan du fortsætte med det – også selvom du flytter adresse.

Forsyningspligtpriserne overvåges af Forsyningstilsynet
Du får tilbudt forsyningspligtproduktet af det selskabet, der har stillet den billigste pris i et udbud afholdt af Energistyrelsen. Prisen følger engrosprisen for naturgas med et tillæg, der dækker alle gasleverandørens øvrige omkostninger.

Prisen fastsættes hver måned og er fri for abonnement.

Du får forsyningspligtproduktet hvis du:

  • vælger forsyningspligtproduktet i det område, hvor du bor,
  • flytter inden for det område, hvor forsyningspligtproduktet udbydes, og du ikke har en aftale med en anden gasleverandør,
  • ikke længere har en aftale med en anden gasleverandør.

Gasleverandøren kan flytte med, når du flytter adresse
Det vil være muligt for dig at tage din aftale med en gasleverandør med til en ny adresse med naturgas, når du flytter.

Når du flytter, skal du derfor meddele flytning til din gasleverandør og ikke til distributionsselskabet. Din ejendomsmægler vil også kunne give dig yderligere information.

Sådan udregner du årsprisen

Selskaber

  • Gasprisen er typisk lavere om sommeren end om vinteren. Du kan derfor ikke sammenligne månedsprisen for en fastpris 3 måneder med en fastpris 6 eller 12 måneder.
  • Alle andre gasleverandører end forsyningspligtselskabet har individuelle vilkår og de fastsætter deres priser ud fra kommercielle kriterier, som ikke skal godkendes af Forsyningstilsynet .


GasprisGuiden er en gratis tjeneste, som tilbyder sammenligning af priserne på naturgas. De oplyste priser og andre informationer er indberettet af gasleverandørerne og er vejledende. Dataene opdateres med mellemrum afhængigt af typen.

Alle gasleverandører i Danmark er forpligtet til at indberette priser ifølge Bekendtgørelsen om naturgasselskabernes offentliggørelse af priser, tariffer, rabatter og vilkår. §3 omhandler prisportaler.

Resultaterne af brugerens søgninger er ikke udtømmende. Der henvises til enhver tid til den pågældende gasleverandørs hjemmeside og kundeservice.

Energinet påtager sit intet ansvar for direkte eller indirekte tab opstået som følge af adgang til, brug af eller indholdet på GasprisGuiden.

Forsyningstilsynet er overordnede myndighed på området.

Cookiepolitik

Kontakt Energinet Gas TSO : gasprisguiden@energinet.dk.